Neona Maris Massage

Nieuws

Dorn methode en Breuss massage

25-01-2016

Heb je last van rug en/of nekklachten, hoofdpijn, bekken of knieklachten dan kan de Dorn methode uitkomst bieden. Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het is een zachte manier van het behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Door beweging en zachte correctie kunnen gewrichtsblokkades, scheve wervels, scheefstand van de wervelkolom en beenlengteverschil worden opgeheven.

Deze therapie kan worden toegepast in de massagebehandelingen van Neona Maris, maar kunnen ook als aparte behandelingen gegeven worden.

De aparte behandeling kan worden afgesloten met een Breuss massage. Deze massage is een tussenwervelschijf-massage en laat zich goed combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia kunnen hiermee ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.

Heb je klachten en wil je daaraan werken, neem dan contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Lees verder

Reflexologie net zo effectief als pijnstillers

10-04-2013

Uitkomst onderzoek: Reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'

Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn kond...en verdragen.

Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.

Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”


Lees het hele artikel op http://niburu.nl/gezondheid/4684-alternatieve-geneeswijze-reflexologie-net-zo-effectief-als-pijnstillers

Bron: Telegraph.co.uk

Lees verder

Massage tegen slapeloosheid

26-06-2012

Stress en slapeloosheid
Aan slapeloosheid kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen. In het geval van chronische slapeloosheid is stress de meest voorkomende oorzaak. Stress zorgt ervoor dat iemand niet in staat is zijn of haar gedachten tot bedaren te brengen waardoor het in slaap vallen wordt bemoeilijkt. Behalve op psychisch niveau kan stress ook op lichamelijk niveau doorwerken, denk aan een ontregelde spijsvertering, brandend maagzuur, spanningshoofdpijn en spierverkrampingen die comfortabel liggen en in slaap vallen onmogelijk maken.

Wie veel last heeft van stress heeft een verhoogd gehalte aan cortisol in zijn of haar bloed. Cortisol wordt daarom ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon wordt zowel bij fysieke als psychologische stress aangemaakt. Als dit gehalte voor het slapen gaan te hoog is, levert dit problemen op om in slaap te vallen.Serotonine is heel belangrijk voor een gezond slaapritme. Deze neurotransmitter kan in de hersenen worden omgezet in melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat het lichaam reageert op verandering van het licht en zich gaat voorbereiden op de nacht als het buiten donkerder wordt.

Studies wijzen uit dat massage ervoor zorgt dat het cortisol-gehalte daalt en de aanmaak van serotonine toeneemt. Dit verklaart waarom massage een goed hulpmiddel kan zijn bij het verhelpen van slapeloosheid die veroorzaakt wordt door te veel stress. Met een ontspanningsmassage bereik je het beste effect.

De bloedsomloop en het lymfesysteem worden gestimuleerd, waardoor ook afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor worden ook lichamelijke ongemakken als spierverkrampingen opgelost en ook de organen gaan beter werken waardoor eventuele maagklachten of spijsverteringsklachten afnemen.

Bron: Wellness vakblad

Lees verder

Ontspannen begin van de vakantie

24-06-2012


Het is alweer bijna zomervakantie. De routine van elke dag valt weg en je kan dingen ondernemen waar je anders niet aan toe komt. Vaak moet je even omschakelen en heb je meer stress dan je lief is. Waarom dan niet rustig afbouwen en jezelf eerder een moment van rust gunnen met een heerlijke onstpannende massage van rug nek en schouders, een voetmassage om je weer met beide benen op de grond te zetten of een hoofdmassage om het denken even uit te schakelen. Je kan zo ontspannen de vakantie in en gelijk genieten van wat de vakantie je biedt. Bel of mail om een afspraak te maken.
 

Lees verder

Massage herstelt spier ook van binnenuit

14-05-2012

Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan.

Foto: Gezondheidsnet

Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.

Dat stellen onderzoekers van de Canadese McMaster University. Van massage was allang bekend dat het uitkomst biedt bij spierspanning en -pijn.

Dit onderzoek gaat een stapje verder: massage blijkt nu ook invloed te hebben op ontstekingsreacties in de spiercellen. Daarnaast stimuleert massage de spiercellen tot het aanmaken van meer mitochondria, dit zijn een soort energiecentrales van de cel.

 Onderzoek

 "Het nieuwe van deze studie zit hem vooral in het feit dat er nog nooit eerder naar het effect van massage in de spier is gekeken", legt onderzoeker Justin Crane uit. "We laten nu zien dat massage de ontstekingsreactie van de spiercel vermindert. Daarom is massage een goede manier om te herstellen van een blessure."

Voor het onderzoek moesten 11 mannen van halverwege de 20 net zo lang (minimaal 70 minuten) fietsen tot ze niet meer konden. Vervolgens werd een been gedurende tien minuten gemasseerd. Daarna bleek dat de hoeveelheid ontstekingen in de spiercellen beduidend minder was in het gemasseerde been.

 Pijnstiller

Crane was verrast dat zo'n korte massage een dergelijk groot effect kon bewerkstelligen. Het lijkt er volgens hem zelfs op dat massage hetzelfde doet als bepaalde pijnstillers. De studie is een eerste stap in de richting van nieuwe therapieën voor allerlei spieraandoeningen.

Bron: Nu.nl

Lees verder

Cadeaubonnen

18-02-2012

Wilt u iemand een mooi cadeau geven voor verjaardag of zomaar tusendoor? 

Geef eens een massage cadeau!

Het bedrag van de cadeaubon bepaalt u zelf en kan ook voor meerdere behandelingen gebruikt worden.

U kunt de Cadeaubon bestellen door een e-mail te sturen of via telefoonnummer 06-14584375 

Lees verder