Essentiële Oliën

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid dat door destillatie of persing gewonnen kan worden.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen.

Door middel van massages met deze oliën worden de werkbare stoffen makkelijk opgenomen in het lichaam en kunnen ze zorgen voor de ondersteuning van het immuunsysteem, of hebben ze bijvoorbeeld een rustgevende werking. Er zijn te veel toepasssingen om ze hier allemaal te bespreken.

Als je informatie wil over deze oliën en hoe ze jouw kunnen helpen ter ondersteuning van jouw gezondheid, dan zijn er regelmatig informatiedagen of workshops. Je kunt dan kennismaken met diverse geuren en smaken en deze zelf toepassen. Vraag naar de mogelijkheden of kijk in de agenda voor geplande evenementen.

Wil je de werking ervaren in een massage dan is er de Aromatouch massage, waarbij er 8 verschillende oliën gebruikt worden die jouw, elk op een ander gebied, kunnen ondersteunen met hun unieke werking.

content image
content image