Nieuws

Werking van magnesium

Magnesium is voor ons als mensen een zeer belangrijk mineraal. Het zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam.

De energiemoleculen in het lichaam (ook wel genoemd adenosine trifosfaat) hebben te maken met de werking van de hartspier, de vorming van tanden en kiezen, de bevordering van een goede darmwerking en de ontspanning van bloedvaten. De actieve werking wordt allemaal gestuurd door magnesium.

Magnesium speelt een belangrijke rol in enzymatische reacties in ons lichaam en algemeen worden ze beschouwd als een stabilisator en regulator van veel processen. Fosfaatverbindingen zijn zeer betrokken in al deze processen. Magnesium is zo belangrijk omdat het de overdracht verzorgt op de spierprikkels en de spiercontractie. Zenuwen, hart- en vaatstelsel en de spieren hebben direct invloed op magnesium.

Als we de stofwisseling van calcium en vitamine C bekijken speelt magnesium daarbij een grote rol. Het gebit en bijvoorbeeld de botten zijn zeer afhankelijk van een goed magnesium gehalte. 

Bij onze hersenfuncties zijn magnesium en zink zeer belangrijk. Magnesium speelt een hele grote rol bij het bestrijden van depressies. Een mineraal dat samen met zink belangrijk is voor de geestelijke vitaliteit. Magnesium is een onmisbaar mineraal voor de mens en zeer belangrijk voor het goed functioneren van het organisme. Het is een mineraal dat bekend staat om zijn werking bij stress en heeft een hele goede werking op het evenwicht tussen spieren en zenuwstelsel.

In balans
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 4 % uit mineralen. We kunnen mineralen zelf niet aanmaken en daarom moeten deze uit voeding komen. Om goed te kunnen functioneren moet de hoeveelheid calcium in balans zijn met het mineraal magnesium.

Het volwassen lichaam bevat tot 1,5 kilo calcium, maar liefst 99% hiervan zit in onze botten en gebit. Dit geeft het skelet stevigheid en is tegelijkertijd een reserve. De rest bevindt zich in het bloed en de weefsels. Met name het zenuwgestel en de spieren zijn hiervan afhankelijk. Calcium speelt een belangrijke rol bij het samentrekken van spieren, het reguleren van de hartslag, het stollen van bloed en het doorgeven van zenuwprikkels.

Magnesium wordt wel gezien als de tegenhanger van calcium, het speelt net als calcium een grote rol bij het samentrekken van onze spieren, het reguleren van de hartslag en het functioneren van de hersenen. Het verschil is dat magnesium het effect van calcium juist remt. Een tekort aan magnesium zorgt uiteindelijk voor spierkrampen, trillen en zelfs hartritmestoornissen. Deze klachten ontstaan wanneer de hoeveelheid calcium de overhand krijgt.

Magnesium en Antibiotica
Medicijnen die magnesium of zink bevatten belemmeren de opname van minocycline. Bij voorkeur stopt u tijdens de antibioticumkuur een paar dagen met het middel dat magnesium of zink bevat. Overleg hierover met uw arts. Als het niet mogelijk is een paar dagen te stoppen, moet u ervoor zorgen dat u minocycline minimaal 2 uur voor het andere middel inneemt

Wat doen frisdranken met magnesium?
Veel (koolzuurhoudende) frisdranken bevatten fosfaten. Deze fosfaten zitten in ongelooflijk veel voedingsmiddelen, we krijgen er daardoor veel te veel van binnen.

Fosfaten binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam. Door het drinken van koolzuurhoudende frisdranken spoelt magnesium het lichaam uit. De enorme stijging van het gemiddeld verbruik van koolzuurhoudende frisdranken sinds het begin van de vorige eeuw is een grote oorzaak van magnesium tekorten.

De massagekaart van Neona Maris geeft u korting op 6 massages binnen 6 maanden.

U kunt kiezen uit 6x een massage van een 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten of 90 minuten.

  • 6x 30 minuten € 140,00
  • 6x 45 minuten € 180,00
  • 6x 60 minuten € 220,00
  • 6x 90 minuten € 300,00

Fijn voor u zelf, maar ook leuk als cadeau!

Dat een massage goed is voor de gezondheid weten de meeste mensen wel. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Een massage 
… Voorkomt en verlicht pijn
… Werkt tegen stress 
… Bevordert de bloedsomloop
… Ontspant en versterkt de spieren
… Maakt gewrichten soepel
… Verhoogt het zuurstofgehalte van het bloed
… Versterkt de immuniteit
… Maakt de huid soepel
… Vertraagt het hartritme
… Voert afvalstoffen af 
… Helpt het hormonale evenwicht te herstellen
… Beperkt angstgevoelens

Massage zorgt voor een lichamelijke en geestelijke balans!

Heb je last van rug en/of nekklachten, hoofdpijn, bekken of knieklachten dan kan de Dorn methode uitkomst bieden. Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het is een zachte manier van het behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Door beweging en zachte correctie kunnen gewrichtsblokkades, scheve wervels, scheefstand van de wervelkolom en beenlengteverschil worden opgeheven.

Deze therapie kan worden toegepast in de massagebehandelingen van Neona Maris, maar kunnen ook als aparte behandelingen gegeven worden.

De aparte behandeling kan worden afgesloten met een Breuss massage. Deze massage is een tussenwervelschijf-massage en laat zich goed combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia kunnen hiermee ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.

Heb je klachten en wil je daaraan werken, neem dan contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Uitkomst onderzoek: Reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'

Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn kond...en verdragen.

Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.

Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”


Lees het hele artikel op http://niburu.nl/gezondheid/4684-alternatieve-geneeswijze-reflexologie-net-zo-effectief-als-pijnstillers

Bron: Telegraph.co.uk