content image

Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: heilig, universeel, spiritueel bewustzijn. Sommige mensen noemen dit ook wel (bewustzijn van) God, of Allah of de Bron.
Het woord Ki betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie.

Het Reiki is een vorm van alternatieve zorg. Het kan dus aanvullend worden gebruikt naast reguliere zorg . Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel en mentaal balans te ervaren. Soms wordt het bijvoorbeeld gebruikt om emoties of trauma’s te helen, inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten. Heb je klachten ga dan eerst naar jouw huisarts.

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen door middel van handoplegging. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Lichaam en geest worden weer in balans gebracht. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. Het werkt dus beide kanten op.