Warmtetherapie

Warmtetherapie, in de vorm van een TDP lamp, warmte vest of infrarood deken, kan als ondersteunende therapie worden toegepast bij diverse klachten. Het bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor flexibiliteit van spieren, ligamenten, gewrichten en pezen. Daarbij kan het zorgen voor een diepere ontspanning en verbetering van de stofwisseling.

TDP lamp
Bij een massage kan de TDP lamp als aanvullende therapie worden gebruikt. Een TDP lamp is een elektromagnetische lamp, die niet te vergelijken is met gewone infraroodlampen, andere warmte producerende apparaten of sauna gebruik. De werking ervan is dieper.

Deze lamp heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen de mineralenplaat. Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Deze selectieve absorptie heeft een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning en tevens een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest en wordt als zéér prettig ervaren.

Bij welke klachten kan de TDP lamp worden ingezet?
De lamp kan ingezet worden bij alle soorten (chronische) pijnklachten; gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, schouderklachten (bv frozen shoulder), reumatische klachten, krampen, hoofdpijn, verstuikingen, maar ook circulatiestoornissen (denk hierbij ook aan winterhanden en –voeten), spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, huidklachten, herstel/nabehandeling van botbreuken, herstellen na een opgedane infectie en nog meerdere (chronische) klachten.